Rock you like a hurricane

Bästa låten. Haha.

  <-- Vill ha


  • Tömt diskmaskinen
  • Bytt om
  • Chattat med Micki om vad vi ska göra när hon kommer ner, vilket hon gör på onsdag
  • Suttit vid datorn

Sen är det inte mycket mer med det. Imorrn blir det då iväg till Karolinska, Micki är född där btw, och se på bebisen. Ska bli roligt, hoppas att jag också kan få en såndär bild. Vill ha en iaf.
Ska nog också börja göra t-shirts åt lillan. Såna där som det står "Storasyster J gav mig den här t-shirten och hon är så bäst". Typ såna ^^

You're just like your mother
Face it.

image13

/ J



If I Should Stumble, Catch My Fall

Ska dra igenom vad som har hänt sen jag bloggade sist (inte speciellt mycket dock).

Dansken fick på näsan när jag lämnade in ledaren för feedback/eventuell rättning. Han hade tyckt den var osammanhängande och att jag borde ha haft med ALLA jävla ämnen som tidningen drar upp i LEDAREN! Jag påpekade att det var en jävligt korkad idé, tyvärr lite snällare formulerat, och ändrade inte ett skit. Så på torsdagen efter idrotten så läste jag vad Annci hade tyckt (LED1D's LPL lärare).. She loved it. Speciellt min vinkling på om hur man troligen dricker mer ute om man får dricka hemma osv osv osv. Jag ägde ut Dansken, hoppas han träskor går sönder.
Dissa inte min ledare när du inte vet vad du talar om. Tsk.

Torsdagen (utöver min lilla disput med Dansken) i övrigt var hemsk matte, linjära funktioner är inget jag förstår mig på och det var bara hemskt för Möller förklarade om och om igen men det gick inte in helt enkelt. Usch, så jag satt mest och låtsas skriva. Tror jag skrev kommenterar istället om hur svårt det var...
Jag gillar verkligen inte matte. Men jag hade tydligen bara haft två fel på diagnosen och hemuppgiften, och det var underbara nyheter eftersom matte inte riktigt är min grej.

Efter matten tog jag min tid att gå till idrotten eftersom jag misstänkte att man inte skulle behöva byta om, och trots att jag tog min tid var jag där minst tio minuter innan vi börjar (och gå till hälsans hus från Örnen är ju ingen vidare bedrift). Där pratade jag lite snabbt med Veronica om hon hade någon aning om vart min grupp (Boll-och lek) skulle samlas. Hon visste det inte.
Stog absolut inget på tavlan och hela Hälsans Hus var oroväckande tomt och tyst, har aldrig varit med om ett tystare Hälsans Hus. Medans jag funderade över den tomma tavlan kom jag på mig själv med ett göra fy-skämms-sneglingar. Ibland hatar jag mina tankar, de invaderar och förstör.
Anna dök upp sen och underhöll mig tills Christoffer berättade var vi skulle vara, och vi skulle vara vid skridsko/hockeyförrådet. Fjortisarna, en av dem i alla fall, sa att hon hade ont i ryggen och inte kunde vara med på att åka skridskor. Så då gick de en promenad, det var ju bara det att de inte gick runt udden utan direkt tillbaka till Örnen. För i helvete, ska man skolka ska man fan i mig skolka snyggt. Herregud!
Sen försvann folk, men inte förrän jag hade hunnit bli inlåst i förrådet. Och efter min panik hade lagt sig så läste jag igenom inveteringslistorna. Upptäckte att det finns 8 38:or men bara 4 39:or. Personligen tycker jag det var lite underligt.
Till slut kom jag på hur man får upp dörren, men låser nämligen upp den. Ja, jag har verkligen mina blonde moments ibland.

Alla LED1D som går i min idrottsgrupp skulle åka skridskor, vilket jag verkligen inte ville göra eftersom jag inte kände för att skämma ut mig OCH bryta handleden. Mindre roligt sätt att förstöra påsken på, eller hur? Så jag bestämde mig för promenad. Eller, jag bestämde mig för promenad efter att John frågat om jag skulle åka skridskor eller ej. Och det var roligt få sällskap, förra veckan kände jag mig faktiskt patetiskt där jag gick i slasket bara för att trotsa Camillia (nog fan stampade jag i slasket extra mycket bara för att hon sa att jag inte kunde gå över fotbollsplan, jag gör vad jag vill!). Dessutom var det enkelt att hålla igång en konversation, blev aldrig den där pinsamma tystnaden som så lätt smyger som på som en elak ninja med samurajsvärd (pinsam tystnad är nog den egentliga anledning till att människor dör på onaturliga sätt och hjärtinfarkter).
När vi närmade oss Örnen igen gick han tillbaka till Hälsans Hus gym och jag till Örnen där jag satte mig i receptionen och väntade på att Helena skulle komma upp för trappan och låta mig låna en penna (satt hemskt nog där av andra anlednigar också, jag är så patetisk). Anna dök ännu en gång upp och det blev en kort konversation om lämmeltåg och lappar om att lämmeltåg är en konspiration. Jag vill ändå tro att lämmeltåg existerar, vill verkligen det!

He stared at me and I felt a change

Efter att jag hade suttit i receptionen i evigheter och väntat på Helana (säger vi) så ringde Ellen, hon hade slutat! Så jag bad henne komma till Örnen och när hon gjorde det så visade jag vart jag har mina lektioner och sådant, sen gjorde jag klart mitt skolarbete och så stack vi och tränade. Vi har ändrat vårat schema nu, härligt känns det. Jag hoppas bara att jag kommer märka en mer dramatisk skillnad, för jag börjar bli less nu. Och nu är det som att jag vill vara 'fin' för andra också. Åh Gud.. jag är verkligen patetisk.

Andra delen av torsdagen spenderades mer eller mindre hemma hos mig där det spelades Let's Kill och Munchkin, gillade verkligen det dramatiska slutet x)

På fredagen så lunchade jag med Beli, Ingi och Ony. Det var så roligt! Gillar känslan av att vara "25år-och-bor-på-stureplan-och-har-bara-ett-fejk-jobb-med-mycket-betalt-dock". Jag vill luncha MINST varannan månad. Kom igen, det är väl något som går att uppnå? För mig? Var snäll mot mig nu.

Sedan var det lördag. Ellen och jag gick och svettades tillsammans. Och när jag tänker efter kan det misstolkas, men äsch. Lite mjukporr har nog ingen dött av.
Måns satt utanför gymmet också, blev lite förvånad faktiskt. Sedan var det bara dags att skynda hem och duscha så håret skulle kunna bli en aning torrt i alla fall.
Hos Emmeli var jag sist dit, men det var inte mitt fel utan farmor och farfars som skulle släppa av en present till Naomi som jag skulle dra med mig ner till Stockholm.
Så nu är även Emmeli 17år, vad de växer upp fort! VI spelade hursomhelst Absolut överens och drack mumsig cider som Beli numer kan försörja oss med, go Beli!
Absolut överens var så roligt, var roligt gömma cidern också. Hehe ^^
Sen när det bara var jag kvar (alltså runt två tiden) så pratade Emmeli och jag om det mesta mellan himmel och jord, djupt och ytligt. Det var trevligt, har inte pratat på länge med Emmeli. Saknat det lite om jag ska vara ärlig.
Än en gång kom jag på hur patetisk jag är, herregud.
Rose tints my world, keeps me safe from my trouble and pain

Nu idag, söndag, så har jag åkt till stockholm och inte mer än det. Det har också börjat synas ganska rejält på Aster nu!
Ska följa med till Karolinska på tisdag, ultraljud. Ska bli roligt, har faktiskt aldrig varit på något förutom då jag var huvudpersonen.


Plenty of room at the Hotel California
Any time of year
Any time of year
You can find it here


/ J

I wanna lay you down on a bed of roses

Den här videon gör mig glad i hjärtat:

http://youtube.com/watch?v=wY9qgRy-mXM&feature=related

Tycker ni kan se den.

http://youtube.com/watch?v=moEeX15VQGA&feature=related

Och den.

Hejdå.

/ J

Like a star, like a hero

Sitter i skolan nu, sådär hyfsat sysslolös och seg. Skriver ledaren till tidningen, men det känns som jag väver in för mycket av min egna åsiker (lärarna tror att vi skriver ledaren tillsammans, redaktionen då). Usch, vad jag är en slacker av hög klass.

Ledaren har just nu tagit upp dessa ämnen;

Ansvar
Tonårsföräldrar
Mode/stilar
Alkohol

Jag vet inte vad mer jag kan skriva om, och det irriterar mig något. Urk.
På torsdag ska allt vara klart, alltså borde jag få allt skrivet senast imorrn, för då har jag ju massvis med tid om att komma på layout och sådant där som tydligen måste vara så jävla viktigt. Urk.

Tills dess ska jag sitta och läsa om politiska ideologier och även läsa politiska bloggar, en om hur regeringen vill undervisa om kommunismen. Är lite kritisk till det, man kan inte bara ta upp en ideologis grova, grova misstag och utelämna de andra. Det går ju inte för sig! Har man sagt A får man säga B, så att säga.



Okej, läst om kommunism och anarkism nu. Gillar det inte alls, om jag ska vara ärlig. Visst visst, en fin idé om hur ett samhälle skulle kunna vara. Rosenrött och gulli gull. Helvete heller.
Pol Pot, Stalin, Lenin, Mao. Trevliga snubbar det. (Även om Lenin var mer Leninism, typ).

Alla kan inte leva på exakta lika vilkor, går ju inte. Det är synd att man föds med olika förutsättningar, men kommunismen skulle inte ändra det. Jag menar.. Vad svårt det var att få allting rätt nu.

Om jag har en sommarstuga så betyder det ju inte att du ska få vara i min sommarstuga, jag har ju jobbat (eventuellt ärvt) denna sommarstuga och då vill ju inte jag att du som varken ärvt eller kämpat ska få min sommarstuga. Hell no.


Dåligt exempel, men jag dummade ner det så grymt mycket för tankarna i mitt huvud vill inte föras över till, eh, pappret.


Anarkism suger också. Seriöst, man behöver en ledare. För mig är Anarkism = kaos. Håller ni med/inte?

Liberalism.

  • Folksuveräniteten - bara en statsmakt som har de styrdas samtycke är legitim
  • Fri och allmän rösträtt i demokratiska val
  • Alla individers intressen skall tillgodoses i mesta möjliga mån:
    • Total religionsfrihet.
    • Total tryckfrihet och yttrandefrihet.
    • Även andra former av tolerans, exempelvis accepterar liberalen naturligtvis homosexuallitet
    • Även alla andra tänkbara 
    • Folksuveräniteten - bara en statsmakt som har de styrdas samtycke är legitim
    • Fri och allmän rösträtt i demokratiska val
    • Alla individers intressen skall tillgodoses i mesta möjliga mån:
    • Feminism - liberalerna har alltid varit en del av kvinnorörelsen, John Stuart Mill publicerade The Subjection of Women redan år 1869
    • Ingen statlig styrning av ekonomin, marknaden skall styras av tillgång och efterfrågan

    Tror nog jag är mer liberal än vad jag trodde, för jag håller med om allt det där, sista punkten kanske jag tvivlar lite på.. Mest för att jag inte till 100% förstår vad det innebär. Nyliberalist är jag dock inte.. herregud, folk ska ju ha råd att laga tänderna. Även om de också får bra vård i övrigt. En sak också... En nyliberal förening heter Smedjan. Lol så att säga, lol.

    Okej, jag sympatisera med socialliberalismen.

    Satanismens Nio Budord/Pelare

    1. Satan representerar hängivenhet istället för avhållsamhet!
    2. Satan representerar livskraftig existens istället för andliga önskedrömmar!
    3. Satan representerar obefläckad visdom istället för hycklande självbedrägeri!
    4. Satan representerar vänlighet till dem som förtjänar den istället för kärlek slösad på otacksamma!
    5. Satan representerar hämnd istället för att vända andra kinden till!
    6. Satan representerar ansvar till den ansvarsfulle istället för omtanke för psykiska vampyrer!
    7. Satan representerar människan som ett djur av många, ibland bättre, men ofta sämre än dem som går på alla fyra, och som på grund av sin gudomligt spirituella och intellektuella utveckling har blivit det grymmaste djuret av alla!
    8. Satan representerar alla de så kallade synderna då de alla leder till fysisk, mental eller emotionell tillfredsställelse!
    9. Satan är den bästa vän kyrkan haft, då han hållit den rullande i alla dessa år!

    5 håller jag med om, håller med väldigt mycket faktiskt. 4 är nog också rätt bra.
    Synd bara att jag är sådär hyfsat kristen :)




    Vet ni en sak jag har tänk på riktigt länge? Nej, inte Synyster Gates.
    Rasism. Det är ju en av världens mest onödiga ting (inte långt därefter kommer smurfar). Att känna avsky inför någon man inte ens känner pga deras hudfärg är galet och varför någon kan sympatisera med det är helt jävla otroligt och groteskt.
    Men det här med att avsky rasism har fått en liten konstig spinn nu. När människor är rädd för att säga "en svart person" i ett helt vanligt sammanhang (alltså, helt utan någon negativ klang till det) så har det ju gått för långt. Bara för att man är emot rasism ändrar ju inte det faktum att vi faktiskt är olika, de flesta av oss. Det finns olika raser, duh. Förneka det för att inte vilja vara rasist är också störtlöjligt! Jag menar, kolla på oss!! VI SER ANNORLUNDA UT! Näsor, ögon, panna. Allt detta kan ju variera beroende på vilken kontinent och land man kommer från, och det är inget rasistiskt med att påpeka det. Så länge du inte gör det negativt (exempel: haha, du har stor näsa för du kommer från --- ).
    Blir så jävla irriterad på meseriet, störtlöjligt.
    Men i alla fall.. En sak som kommer låta fruktansvärt är att en av anledningarna varför jag är så glad över att pappa träffade en underbar Aster (som nu råkar komma från Eritrea) är att jag på något sätt har mer rätt att använda väldigt orasistiska ord som "svart" "färgad". Folk har påpekat det (så jävla löjligt) och då har jag bara sagt att jag absolut inte är rasist, men de som har ifrågasatt mig ser ändå lite skeptiskt ut. Då lägger jag fram Aster-kortet, och då säger dem ta mig fan inte ett pip. Pwn!

    Nu kommer säkert folk tro jag är rasist. Som han i Svenne.

    En annan sak som jag blir irriterad på är att rasism från andra hållet inte tas lika allvarligt (dvs när en minoritet kränker en majoritet). Om en majoritet skämtar om en minoritet kan det bli ett jävla liv, men är det tvärtom är det ju bara roligt och uppskattas av alla. Störtlöjligt.
    "Jävla svenne" får man minsann säga utan att det blir något större liv, men om man skulle få för sig att säga.. vad man nu vill säga som är kränkande, finns så mycket. Då är det helt okej.

    GAH!



    Nu orkar jag inte mer, tror jag går och sover på skoltoaletten eller något i den stilen. Få märker att jag har försvunnit, och jag kommer ju ändå ingen vart med ledaren just nu. Dumma ledare.



    Helgen har mer eller mindre spenderats med mamma och Anna, I fredags provade Anna mina peruker och såg allmänt rolig ut när hon kastade omkring med håret. W00t. Lördag såg jag och mamma melodifestivalen och på söndag har jag och Anna skrivit. Uppföljaren är påbörjad, can I get a w00t w00t?

    / J




     


    Happy Birthday to you

    Okej, kort om Belis födelsedag (18!!!):
    Hos Ellen tuperars mitt hår så jag ser ut som en nakentroll, sen på med kavajen som minskar min rörelseförmåga så jag inte kan lyfta armarna högre än möjligen brösthöjd. Mindre bekvämt, men 80-tal. Var en crossover mellan Tommy Nilsson (hår), Carola (kläder, Fångad av en stormvind-era) och lyxprostituerad (päls och allmänt andra kläder). Vi hinner bli 5 minuter försenade när vi börjar slå in paketet, rosa äck-paper hjälper oss inte bli mindre sena. Rusar sedan iväg till gula paviljongen, sjunger för Beli och sticker iväg till max där alla äter och är glada. Efter det sticker vi iväg till Björksgatan, present öppning följd av singstar. Inte för att allt för många deltog i singstar.. Party poopera O_O x)
    Sen är det lite suddigt (lät fel det där). Tårta, vin (tror det var vin), läsk, godis. Schlager!
    NORDMAN SLOG CAROLA, SÅ JÄVLA BRA!
    Sen.. Sen började folk åka iväg, vi spelade även munchkin innan vi delade en taxi hem. Alla kom hem säkert dessutom.



    Sov hos Ellen för att inte behöva gå hem så sent, ville inte det. Ellen och jag somnade närmare fem och sov till elva-ett tiden. Fick sno lite mat av Ellen, trevligt värre. Varje gång jag sover över hos Ellen diskuterar vi saker precis innan vi somnar. Undrar om man blir djupare när man är trött men inte helt medveten om att man är trött? Kanske är så. Såååå.. Ja, det var väl helgen. Eller, i fredags fikade jag med Anna, Elin och två andra. Anna bjöd mig på loka. Me <3 loka. Speciellt de med smak, helst inte citron dock. Men citron är också mys. Men de andra är mycket bättre.

    If you just give me a sign,
    say anything, say anything


    Isch, projekt tidning börjar bli långtråkigt... Dels för att man som redaktör inte gör så mycket, och dels för att det är långt. Isch som sagt. Måste skriva analys på photoshop grejen, vilket jag inte vet hur jag ska göra. Men jag tror nog jag får ganska lyckat resultat ändå. Hoppas.
    Sen måste jag göra en photoshop uppgift jag inte hunnit göra, blä.
    Får stressa helt enkelt.

    Listen up, it's just not happening

    Ska förhoppningsvis till pappa på påsklovet, yeeey!

    / J

    RSS 2.0