Clumsy Heart

Försöker få mamma och gå ut och roa sig lite ikväll, det känns som evigheter sist. Förhoppningsvis lyckas jag med det, vad tror ni?

Vad jag själv ska göra förblir lite av ett mysterium tills vidare, men nog kommer jag på något. Kommer alltid på något.

Förlåt för alla random och korta inlägg, ska bättra mig.

/ J

Any fun

Tror min redovisning om Celestin Freinet kommer gå bra ändå, ska nog tvinga ut klassen i naturen ifall jag har tur med vädret. Låter inte det rätt bra ändå?

Imorrn ska jag nog också pallra mig till apoteket och hämta ut lite Twinrix. Fått pengar till det, åtminstone. Sen måste jag se till att Beli får lite cash. För pengar till resorna har jag också nu, härligt värre.

Idag har jag också köpte lite underkläder, tre par trosor och en bh. Billigt värre också! Tror jag fick alltihopa för 200kr, och det är inte så hemskt. Köpte också lite grejer så jag kan vaxa benen precis innan vi sticker utomlands, så slipper jag raka benen första veckorna i alla fall.

Det var allt jag hade att säga idag, för jag känner mig trött. Vilket är rätt bra. Jag hoppas dock att James lämnar in bandet vi lånade i ettan.. För jag VET att jag inte har det. Så. Ja.

/ J

Winds of change

... Det blåser något hysteriskt ute, har ni märkt det?
Ska bli SÅ mysigt att cykla idag, SÅÅÅ mysigt!

/ J

Wuthering, wuthering, wuthering heights

Jag tror inte jag behöver säga att jag verkligen nöter sönder Wuthering Heights med Kate Bush. Skulle säkert varierat mig med Running Up that Hill också om inte spotiy varit så jävliga så att dom tog bort den. Inte stabilt, säger jag bara.

Igår stack jag till biblioteket direkt efter att klassen och alla dess grupper (förutom jag då, eftersom "Linnea och Camilla har valt detta- dock inte Jennifer men hon är borta en del så därför får hon jobba själv"). Jobbar om Celestin Freinet, en fransk snubbe som då var en som tyckte att man skulle ändra skolan i Frankrike under 1800-talet. Måste säga att jag inte helt och hållet håller med honom, då hans dröm aldrig skulle fungera i en storstad och eftersom jag misstänker han är en extrem socialist eller kommunist. Skum snubbe, från en liten by som verkar tro resten av världen var det. Okej, det var 1800-talet, slutet, men ändå. Det fanns städer på den tiden, såklart inte lika många som idag, men dom fanns fortfarande. Och i dess städer fanns nog skolor. Så vad hade han tänkt att dom skolorna skulle göra, egentligen?

Men var var jag nu igen.. Just det, biblioteket!
Öppna bibliotek måste vara en av dom bästa besluten som någonsin har tagits, och att ha flera i en stad är ännu bättre. Bibliotek är lite av en fridstad för mig, blir lugn och helt salig när jag går in i ett riktigt stort bibliotek med stor variation på sina böcker. Och jag måste säga, vårat gymnasiebibliotek är inte fy skam! Gick runt där och såg sedan att det stog något om "Sommarlån" så länge som till 24 augusti, och frågade lite fint om det bara gällde böckerna på hyllan eller om det fanns fler böcker man kunde låna. Bibliotikarien verkade lysa upp över att någon elev frågade om det, och berättade så snällt att ALLA BÖCKER I BIBLIOTEKET VAR TILL FÖR SOMMARLÅN och jag blev helt överlycklig och sprang tillbaka upp till skönlitteraturen och började dra åt mig böcker som en hög liten iller. Jag såg stjärnor och regnbågar och pysslingar som spelade äppelknyckar jazz. Nej men, jag blev så glad. Drog åt mig böcker som Jane Eyre, Unga Kvinnor, Främlingen på Wildfell Hall och jag ryckte till mig Yoga för rockstjärnor också. Jag fick verkligen lugna ner mig för att inte dra till mig fler böcker, det var riktigt svårt det.
Ska börja läsa fler klassiker, sen vi tvingades att läsa några klassiker på litteratur för bildning (som jag förresten får mvg i) har jag fått lite försmak för det. Att veta var diverse citat kommer ifrån, vad man menar med vissa uttryck och känna igen dom där kärleksparen är en kunskap jag gillar att ha. Ska plöja mig igenom dom dära kärleksromanerna först, och sedan försöka hinna låna lite fler böcker.. Kanske Tolstoj? Eller kanske inte. Böcker gjorda av en rysk anarkist känns inte riktigt som något jag VILL plöja mig igenom. Krig & Fred tog honom sex år att skriva, så ni kan ju tänka er hur djävulsk tjock den boken är (jag har sett den, jag vågade inte låna den utan att ha en ryggsäck med mig istället för min axelgrejsimojs).

Böcker jag ska läsa/läsa om:

* Dracula av Bram Stoker
* Förnuft och känsla av Jane Austen
* Övertalning av Jane Austen
* Morden på Rue Morgue av Edgar Allan Poe
* David Copperfield av Charles Dickens
* Oliver Twist av Charles Dickens
* Alice i Underlandet av Lewis Carroll
* 1984 av George Orwell
* Djurfarmen av George Orwell

Så det är några stycken, tror knappast att jag inte kommer hinna med dom under min livstid. Dom där hinner jag nog med i sommar, så länge ingen av dom är riktiga tegelstenar.


Förresten! Tydligen ska det göras ännu en filmatisering av Svindlande Höjder, och dom hade tänkt ha Ed Westwick i rollen som Heathcliff. Hmm. Jag är nog lite skeptisk, jag menar.. Heathcliff är en väldigt speciell karaktär, och jag vet inte riktigt hur bra skådis Ed Westwick är (jag har bara sett honom i Gossip Girl). Natalie Portman är tydligen alternativet till Cathy, vilket jag inte har något emot. Hon kan spela allt.
Kommer se filmen, vilka skådisar dom än väljer.

På tal om böcker som filmatiseras. Jag vill ha ett romans-maraton! Vi har inte haft maraton på otroligt länge, och det är minsann skamligt. Nu ska det bli maraton! Romans, så det så. Jag KRÄVER dessa filmer:
* Förnuft och känsla
* Svindlande höjder
* Unga kvinnor

Typ. Jag minns inte om det var dom jag krävde att få se.. Spelar ingen roll. Vill ha ett maraton.

/ J


But I know how I feel about you know

Så här sitter man och väntar. Och väntar.
Något skulle hittas på idag, tror Micki föreslog en spelkväll vilket i mina öron låter toppen, men var ska vi vara? Och vilken tid ska allt detta börja?

Kom igen nu, kom med lite svar?

Har löjligt tråkigt och har haft det i några timmar nu, känns som klockan är tio på grund av att jag har sovit lite för länge. Men kom igen igen, ge mig ett svar på var man ska vara och vilken tid man ska dyka upp!

/ J

The take over

Jag stör mig verkligen på dumma tjejer och killar. Seriöst, vad är grejen? Varför saknar alla allt vett i skallen, vad är det som händer med världen?

Allvarligt talat, håller världen på att bli dummare och dummare? För det verkar fan så. ÅH! BLIR SÅ FRUSTRERAD!!!

/ J

Lay your weary head to rest

Bara för att jag har sett på Supernatural hela dagen (inne på säsong fyra nu, började förra veckan med säsong ett) så måste jag lägga upp ännu en snygging hära.

jensen
Bild från google

Skriver nog mer om vad som hände med brödrosten senare, för nu har jag inte riktigt ork för det. För skärrad.. hehe, nej men.. Jag orkar inte. Vill inte skriva ett långt inlägg just nu helt enkelt. Ska jobba på rapporten också.

/ J

We don't need no water let the motherfucker burn

... Brödrosten började brinna. Jag känner att jag inte har så tur med tekniska prylar.

/ J

Complications that are first in this line

Det är inte stabilt att jaga tjejer runt en sjö när man själv sitter på en cykel och är en gubbe i medelåldern.

Så ostabilt.

/ J

Somewhere between day and night

Jag är lite fail, måste jag erkänna. Jag har läst saker fel hela dagen och sånt där, men vad som är mer fail är att jag har träningsvärk i högra armen. Detta är då samma arm jag kastade kubb.. grejerna med. Slutsats: antigen kastade jag väldigt häftigt, eller så är min högra arm töntig.

Uppdatering angående pengarna: det var mormor, hon hade bara inte med sig nycklarna. Blev lite besviken nästan, men sen tyckte jag det var så gulligt att jag fått pengar till tågluffningen och plåster, så då var det inte lika stor besvikelse längre.

/ J

And the strangest thing..

Nyss hände nog ett av det mest underliga saker jag varit med om, eller åtminstone en av de mest förvånande.

I feeling guilty for leading you astray

Det skrämde mig först, det enda jag hörde var hur någon höll på med dörren våran. Ytterdörren, alltså. Och om det hade varit mamma, då hade hon bara öppnat dörren eller ringt på ringklockan (för det gör hon alltid ifall hon har handlat och bär på tunga kassar). Så att det var mamma som stog och lirkade med dörren var helt uteslutet. Mysteriet vem som lirkade med dörren fortsatte alltså.

Jag sitter kvar i mitt rum, kändes på något sätt säkrare ifall det var en inbrottstjuv. Jag kunde gömma mig i garderoben med "vår världs historia" och kasta den på tjuven ifall han öppnade garderobsdörren. Om ni har sett "vår världs historia" så vet ni att den boken inte är att leka med.. Speciellt inte om man får den i huvudet.

Blickstilla sitter jag, på helspänn och redo att spurta iväg till min garderob eller något liknande. Nu börjar jag också fundera på att bara gömma mig bakom dörren i mitt rum, men då jag är som mest upp i varv märker jag att det har slutat låta vid dörren.

I don't know who you think you are,
But making people scared wont get you very far

Nu tar jag mig ut till hallen, går väldigt sakta fram till dörren och ser ut genom titthålet.

Ingen där.

Men då fladdrar min blick ner till brevlådan, och det är här det konstiga kommer in...
Det är en plastpåse. Med pengar i. Först trodde jag det var marijuana, för att man är så paranoid av sig. Fråga inte hur jag fick hundralappar till droger. Men jag gjorde det. Jag har inte vågat räkna hur mycket pengar det är där i, men jag skulle gissa att det är 500 kronor. Det var konstigt det där. Tror inte det var mormor heller, för hon har en nyckel till lägenheten också. Så frågan är... Vem har gett oss 500 kr? Var pengarna verkligen menade för oss, eller har någon gjort ett misstag och kommer meja ner mig med sin bil senare?

Oh noes?
Pengarna som kommer leda till att jag blir nermejad av en merca...

Detta är så grymt underligt. Jag ska hålla er uppdaterade om detta mysterium, om jag ens får veta sanningen. Ack, detta liv har verkligen sina underliga små överaskningar.

So please can you stop pulling my hair
Now, now there's no need to swear,
Please don't despair my dear Mon frere

Alfie - Lily Allen äger upp er, lyssna på den.

/ J

In the summertime when the weather's high

Åhh, idag och ikväll har varit en sån.. Sommrig och härlig dag!

Först av allt fick jag vakna av mig själv en ganska trevlig tid, runt halv tolv. Och för mig är det utmärkt, det är varken sådär äckligt sent som halv fem, men inte härligt jobbigt tidigt som kanske nio. Perfekt börjar alltså dagen.
I spegeln i badrummet möts jag av en alldeles härlig morgonfrilla, som jag inte ens stör mig på då jag faktiskt väntat mig den med tanke på hur mitt hår såg ut (Eurovision Song Contest innebär att man har en speciell frisyr, fråga bara Micki och Nena). Fortfarande så är dagen bra.

Efter Micki och Nena inte åt upp sin mat igår (gjorde inte jag heller, för den delen) så hade jag alltså kinamatsrester att äta till frukost (vid lunchtid). Härligt värre, och dagen har alltså fortsatt på ett väldigt trevligt sätt. Denna frukost äter jag med mamma på balkongen, för att vädret är så najsigt och fint och alla såna där fina ord.

Såg lite på tv, satte mig senare vid datorn och fixade med spotify så min lastfm ska se helt otroligt pimpad ut, vilket den har kommit en bra bit på att göra. Duktigt av mig!

Så medans jag satt där framför datorn bestämde jag mig för "nu sitter jag här tills jag går och lägger mig", mer eller mindre. Men så föreslår Ellen och Fanny att vi kan åka och kubba lite. Vilket jag först känner mig lite anti emot då mitt hår inte är särskilt snyggt, och jag satt då bara i en t-shirt och klockan var redan lite över halv sju, och det är skola dagen efter.
MEN DÅ, då kommer jag på att.. vad fan, jag börjar ju inte förrän tolv! Så jag ångrar mig, skyndar mig att få på mig lite snyggare kläder än "Polis, även för tjejer".

Jag cyklar då iväg till Gültzau, och på vägen möter jag Fanny och Beli. Sååå... Eftersom jag har cykel, och även Beli, så sticker vi till Statoil. Där köper Beli cigg och sånt där som jag inte riktigt intresserar mig för. Dock undrar jag hur många cigg är det egentligen i ett paket? Vi glömde kolla det där, Beli!

När vi är tillbaka på Gültzau förstår vi såklart att vi är först där, då vi cyklar och dom andra gör inte det. Då ser vi detta:
Fågeln som var död

VEM HÄNGER UPP EN DÖD FÅGEL? Jag fattar inte riktigt grejen, först av allt är dom så förbannat äckliga och fulla med bakterier.. Och sen.. nej men, jag förstår det bara inte.

Så vi väntar. Och väntar. Och väntar lite mer, men ingen dyker upp och vi hinner till och med läsa den fina skylten vid ingången. Så då cyklar vi runt Udden, vilket var rätt trevligt och troligen små farligt då man ska bromsa på grus med en damcykel...
Tänk på att Udden är en väldigt idealisk plats för att se solljuset göra sig som finast? Jag menar, det är en udde. Alltså går det att förflytta sig med ljuset. Gültzau for the win, kan man säga.
Ska nog se till att spendera lite mer tid på Gültzau Udden.

Vi spejar hela tiden ifall vi kan se någon av dom, men icke. Men så ringer Ellen och undrar var vi är, visst är det typiskt? Så är det nästan alltid, att sekunden man försvinner så dyker den man väntar på upp. Och det låter ALLTID som att man hittar på om man säger "nej men alltså.. Jag väntade här, men sen när ni inte kom försvann jag.. alltså..". Ja, ni hör ju hur otroligt bra det låter.

I ALLA FALL, vi hittar alla varandra och allt är frid och fröjd. Micki och Christoffer var också där, vilket bara var en positiv överraskning.


Kubb spelandet gick bra, eller bra kanske är fel ord nu när jag funderar lite på det... Första omgången förlorar mitt lag, men se så glada vi blev när vi äntligen fick ner en sån där kubb-sak:
Bilder ska vara i rörelse

Jag brukar vanligtvis inte ladda upp bilder på människor och så (förutom überheta Mr. Pettyfer då, men han är nog en Grekisk Gud.. Så det gills inte). Men just den här gillar jag. Mest på grund av Mickis hopp, bilder i rörelse är verkligen underbara bilder. Det är oftast inte de bästa ansiktsuttrycken där, men här ser Micki helt glad ut och så. Så det spelar ingen roll. Om det bara hade varit lite mer soligt, då hade det varit en sån perfekt sommarbild... Och om det varit lite varmare, men det är bara små bagateller.

Såååå... Vi förlorade första omgången, andra omgången vann vi däremot. Men Fanny försvann där nån gång i slutet, så hon fick inte se våran otroliga seger.

Sen av någon anledning efter kubbet så skulle det badas i MÖJLIGEN tolvgradigt vatten, lite galet kanske. Eller.. kanske inte lite..

Nåväl, Christoffer och Daniel lär få lunginflamtion, men det är bara två veckor kvar av skolan så. Kanske var värt det? Heh.

Kvällen avslutades på Max med alla möjliga sorters diskussioner, och jag måste säga att det här är en av dom roligare helgerna jag har haft på ett tag. Att ha hållit sig sysselsatt, och haft trevligt folk omkring sig. Kanske är det sommaren, kanske är det en liten norrman som hjärntvättat alla till att tro dom är med i någon sorts "Fairytale". Jag vet inte, men det var lite som man var med i en ungdomsfilm ikväll. Och det, det var rätt trevligt.

/ J

p.s Visst har jag blivit duktig på att uppdatera bloggen nu? :D


Extra p.s Den här bilden måste bara vara med.. xD
ojojsan

We are dancing NOR PAR

Jag tyckte faktiskt inte att rätt låt vann, men mer om det senare.


Christoffer och Micki dök upp någon minut efter halv åtta, och Nena kom inte kort efter dom till mig och vi satte oss ner och beställde kinamat (som finns kvar här, vilket såklart är alldeles underbart). Som vanligt kom maten lite innan det, och vi vet nu att mannagrynsgröt är en flötgröt. Vilket jag gissade rätt, så jag hade fått fem miljoner kronor. Det ni!

Så vi åt lite av kinamaten och sen var det att bänkade sig framför tvn och se en fantastisk liten tillställning som kallas för Eurovision Song Contest, och som vanligt var det lika underhållande. Och som vanligt landade Sverige längst ner bland alla tävlande, men kom med i finalen. Vad fan? Aja, deras förlust.

Norge vann, hejade inte på Norge. Tror jag kommer få höra om det på månad.. Eller, jag VET jag kommer få höra väldigt mycket om det på Norge. Jag hejade på Armenien, Ukraina, Finland, Moldavien och sen Sverige såklart, och det gick ju sådär för dom.. Ska sluta heja på olika länder, går så dåligt för dom. Förutom när Lordi tävlade, och vann. Mwahaha.

Orkar inte skriva mera idag, eller inatt, kanske vill jag ha sömn eller så saknar jag inspiration just nu. Todels!

/ J

P.s Om någon har låtarna så får ni gärna.. vara snäll.

Give me a novacaine

Mitt huvud känns som det ska sprängas, det gör så djävulskt ont så det är inte sant. Innan NKn blev det så jobbigt att jag stog och hulkade ovan toalettstolen innan. Gick på NKn, har nog hög frånvaro redan och dessutom så var det en (inte nog) snabb genomgång bara, en liten uppgift vi ska göra till nästa måndag. Och sånt kan man stå ut med, inte sant?

Nu ska jag lägga mig ner i soffan och hoppas att inget av migrän-programen är på tv (Xena, Fresh Prince och ett till program på femman gav mig alltid huvudvärk i mellanstadiet, eller så hade jag huvudvärk när jag kom hem som blev till migrän när jag började se på programmen, så nu förknippar jag dom med det). Tror jag tröstar mig med två andra saker också:

Mums
Bild google, för man måste väl skriva var man hämtar bilder? Hehe...

Och såklart favoriten som är lite extra billig på Willys nuförtiden:
Half baked

Och sist, men absolut inte minst (faktiskt viktigast för mitt huvud):
Mumsigt
Till allt detta tar jag nog en liten panodil, mums mums.

/ J

She's so European

Visste ni att man, typ, ska uppdatera sin blogg två gånger om dagen för att behålla läsare? Känns inte två gånger rätt mycket ändå? För man måste göra nånting för att kunna uppdatera den, och om man inte skriver jätte mycket är det så tunt. Och om man skriver jätte mycket, hur hinner man då hitta på något intressant nog för att uppdatera den egentligen? En liten fundering jag har haft rätt länge. Tack och lov är inte mitt lov med bloggen att få så många besökare som möjligt, då jag nu har HELA FEM STYCKEN besökare. Haha, tänk er så patetiskt det är då det är en ovanligt hög siffra.. Vanligtvis brukar det vara kanske.. två? Beli och Ellen då.


Och just dom flickorna har jag varit med idag.
Vi gick en promenad till Kronan och dess.. återvinning? Men butiken där dom säljer möbler var stängt, så vi gick istället en längre promenad iväg till villorna. Varken Ellen eller jag hade varit där förut, så det blev något nytt. Tänk om man gjorde något nytt varje dag, hur slut skulle man inte bli då? Bara att komma på något nytt i ett år skulle vara en utmaning för mig. För man måste undvika det andra nya då, medans man gör det man hade bestämt sig för.

These hands aren't holding me down
Never again will I be with out
I need to feel my faith sometimes
But I am so comfortable in line
I'm up there's no more time
To try to mess with this design

Efter Kronan blev det att gå igenom Skurholmen och sedan till Statoil, som blev övergivet för OKQ8 (själv säger jag bara OK).. Till sist hamnade vi på Malmis, där vi drack juice, åt kladdkaka och diskuterade andras bristande intelligens (världen är läskigt korkad och oallmänbildad, fåret Dolly.. Hallå?) och lite om läskiga typer som hänger på biblioteket. Kom ihåg, jag heter egentligen Lisa om läskiga typer dyker upp, OKEJ?

Men nu är min mage helt i uppror, seriöst ont, saknar min fina bild jag hade av monstret i min mage.. Så mycket att jag letar upp den...

magen gör ont

Ni måste erkänna att jag är en otrolig konstnär, hehe.

Det var allt, för.. det börjar bli lite sent, och man har lite skola imorrn. Så. Natti på er!

/ J

Everything's just wonderful

... Nästan.

Jag har märkt att jag mer eller mindre bara skriver om min dag, och hur den har varit och så. Det kan vara så otroligt tråkigt att läsa, men då det bara är folk som känner mig som läser och kommenterar kan jag inte direkt säga att jag bryr mig om det. Dessutom gillar jag gå igenom min dag såhär för mig själv, men i text. Man får ett bättre grepp om vad man faktiskt har gjort, tycker jag.

Idag har det varit att jobba klart med hemsidorna med Carolina på datan, efter det prov ute i solen på idrotten och till sist missförstånd angående samhällsen. Efter det mentorssamtal som gick w00t w00t, eller något. Efter det fick jag sitta i en och en halv timme väntandes på att få göra mitt prov, Nationella i Engelska B, writing. Tror det gick bra, man skulle skriva om genusfrågor. Och eftersom jag är rätt haj på det där med genusfrågor, så måste det ha gått rätt bra ändå.



Det är härligt när man har lärare som tror på en, måste jag säga.



Ih, skulle säga något mer.. Ah, jo, känns skönt att saker och ting ordnat sig. Även de nya problemen med att klasserna ska slås ihop, det måste ordna sig? Det ordnar sig nog. Sånt ordnar sig allitd. Hoppas jag.

JO! Blev medlem i LUF igår, härligt värre. Synd bara att jag inte fyllt arton än, vet vem jag skulle rösta på. Eller, har två alternativ som båda är lika bra enligt mig. Så, myntkastning hade det blivit. Men jag är medlem i LUF, härligt! Måste bara se om de fyra LUFare som finns i Luleå (vet inte om jag är inräknad där) har möten.. Känns som rätt tråkiga möten det, när man bara är fyra. Hmm. Nåväl, jag hoppas dom har möten. Vill gå på möten!
Vet ni något om LUF i Luleå? Säg till.

/ J

Fingerprint File

Yeyness! Kjell sa att jag (lätt) kan få ett MVG, beroende på hur samhällsprovet går. Såklart är det roligt att höra, så nog är jag nöjd. Varför skulle jag inte vara det?
Men jag känner att rapporten kommer gå helt wowigt bra, tror jag. Om jag bara ser till att bli klar med den, och kanske skriva över den på datorn och inte har den handskriven.

Pratade precis med morfar i telefon, och precis som han sa tycker jag allting är stabilt nu. Stabilt.

2 liter bravo juice är också stabilt.

Vad som INTE är stabilt är folk som snor andras cyklar, så jävla ostabilt alltså.

/ J

RSS 2.0