Convict

Det är så förbannat kallt.
Och jag är trött.

.. Tror ni man vågar lägga sig och sova i tjugo minuter ungefär innan man drar sig tillbaka till skolan?

Vi kör på det, vi tar risken. Vi lever farligt.

/ J

Convict

Det är så förbannat kallt.
Och jag är trött.

.. Tror ni man vågar lägga sig och sova i tjugo minuter ungefär innan man drar sig tillbaka till skolan?

Vi kör på det, vi tar risken. Vi lever farligt.

/ J

Halleluja, I love her so

Klockan är fyra, det här är ekot.

Det gör mig glad, att få höra de där orden, i det där speciella tonfallet.

/ J

Don't bring flowers after I'm dead

Just nu vet jag att jag borde sätta igång med debattartikeln på riktigt, men orken till det är noll. Jag skjuter upp det istället, tills en tid då jag kanske inte är lika trött som jag är nu.

Helt slutkörd är jag, av ingen anledning, och egentligen skulle jag ha slutat nu! Förstår ni, istället för fem över ett hade det blivit halv fem! HEMSKHETER!

Det blev bara tre lektioner idag, och den sista (IOS) var inte så mycket att skryta med. Det var bara jag och Truls i gruppen om "det osynliga barnet", och vi hade bra koll vad vi skulle göra och vad det "osynliga barnet" var. Kanske tio minuters diskussion, och sen var vi klara. Praktikanten lät oss gå hem, vilket var najs.

Gillar att Jenny inte har någonting emot att vi lyssnar på musik på lektionerna, för idag har jag kunnat lyssna på Eric Hassle under hela lektionen med webbdesign <3
Det. Är. Najs.
.. Vid närmare eftertanke, hans skiva åker upp på önskelistan! Och ja, jag har redan börjat med den. Men vad fan, vissa av julklapparna jag önskar mig är dyra, de måste ha råd att samla ihop pengarna till dem.

Vad fjortisbloggare jag lät, bortskämd och allt.

Nåväl, jag vet bäst själv.

/ J

Mmmm, I like it

 http://matildafleur.blogg.se/2009/september/udda-ben-and-jerrys.html

Av de där glasserna tror jag nog att grötgrejen inte riktigt är min grej, gröt i glassformat? Nja. NJA.
Men däremot skulle jag inte tacka nej till de där mer normala smakerna, kanel kanske skulle passa fint på julafton (tror dock att man blir less på den väldigt snabbt).


Idag slog det mig hur mycket jag saknar att ha en hund. Och att kanske det skulle vara bra att ha en riktigt bra orsak att gå ut flera gånger per dag, en hund.
Jösses, vad jag saknar att ha hund.
När jag vet jag har tid med en, så skaffar jag en. Troligen en mindre, då jag med all sannolikhet inte kommer bo i hus. Stora hundar är mysigare, men de är väldigt sällan lägenheteshundar. Så det blir nog en liten.

Jag vill ha hund igen.

/ J

Fix you up

Igår var jag med Beli, Ellen, Ingi och Nena och såg Inglorious Basterds. Och det var en bra film, och jag är ganska säker på att jag skrattade vid helt fel tillfällen, men jag vet att man allt skulle fnissa till vid "That's a bingo!". Och det gjorde jag. Christopher Waltz ägde filmen, faktiskt. Han verkligen ägde den, jag förstår inte den där kritikern som hade skrivit att det enda bra med filmen var Brad Pitt, what the fuck? CHRISTOPHER WALTZ!

Efter bion sov jag hos Nena, och nu idag har jag spenderat min dag med att egentligen inte göra någonting.

Jag har hittat så mycket jag vill ha från New Look! Gah, om jag fick som jag ville så skulle jag just nu spendera 5510 kronor där. Förstår ni! Jag vill handla, nu. NU!

.. Men nä, det finns inte en chans att det kommer att hända, så jag får hållas på sträckbänken.

Röd väska
Gullig väska jag vill ha, se på den, den ser glad ut! Den ser lite.. Old school ut. Jag vill ha den.

Klänning, grön
Seee på den! Jag vill ha den på julafton (julfärger är ju faktiskt inte bara rött, utan även grönt). Den ser så mysig ut också.


Nog från mig.

/ J

La la la la

Det blev ingen bio igår, jäkla 'sitta-var-för-sig' går inte för sig! Så det blir idag istället, inte klagar jag, för jag har långhelg.
Långhelg är äg.

Så imorrn, söndag, blir som en extra lördag. Så grymt najs!

/ J

Good dancing love, but you should of worn a bra

Ska börja göra mig i ordning innan jag sticker iväg till Ellen, har lite beslutsångest över vad jag ska ha på mig. Speciellt vad jag ska ha på fötterna, det är jag mest fundersam över. Det beror helt på hur mycket man ska behöva gå.

Hm.

/ J

It's really not OK

Nu tycker Beli tydligen att jag är sjuk, det var ju inte särskilt snällt! Borde jag ringa hennes föräldrar och fråga om de körde med Curling-stilen när hon var ung?

Kanske inte.

Nu spelas dock denna kvinna på p3:

Lily

Jag blev glad.

/ J

You're the fuckin' best

Seriööööst, VARFÖR sjunger man det om och om igen?
Här är texten, btw, som spelas just nu på radio:

You da fuckin' best
You da fuckin' best
You da fuckin' best
You da fuckin' best
You da best I ever had,
Best I ever had
Best I ever had
Best I ever had
I say you da fuckin' best

SERIÖST!!!

Nu tog tack och lov låten slut, men vad i helvete var det där för någonting? Jag fick problem. Hoppas den aldrig spelas mer.

Nu hör jag Barack Obamas röst i radion, och vet du vad? Jag kom på en grej då.

Obama kallade Kanya för Jackass, hur grymt är inte det?

Jag fick tydligen Beli sugen också, bara för skojs skull ska jag missuppfatta det och bli generad samtidigt som jag fnissar. Hihi.

/ J

No one's laughing at God when they're starving

Jag ska göra en hemsk sak nu. Verkligen hemskt.
Jag ska testa gränser. Göra någonting som inte är vanligt.
Jag ska förråda en.. tja, inte vän, men en bektant.

Förlåt.

Kladd
Förlåt Frödinge kladdkaka, men.. Idag är det dags att ta steget.

Det är dags att testa ICAs kladdkaka, det billigare alternativet.

/ J

August is over

Alltså, idag orkar jag då inte skriva långt. Inte för att jag har skrivit särskilt långt på länge, men ändå. Nu blir det apa av allting.

Seg från skolan, sitta framför en dator i 80 minuter och sedan ha kanske 3 timmar av IOS. Det tar på krafterna, i alla fall den här dagen.

Vi hade debatt, först med kopplingar till Kirre (en bok) och sedan om Anna som super, och min grupp skulle debattera ur ett humanistiskt perspektiv. Tyckte det gick rätt bra.

Bobo!

/ J

I wonder if I could go back to old Hollywood

Alltså, skådisar var fan snyggare förr än nu. Och de skådisar som är snygga nu (snygga, inte söta, stor skillnad) påminer ofta om skådisar som "the golden era" eller rättare sagt gamla Hollywood. Seriöst, filmerna var bättre också. Det var mindre om effekter, och mer om vad skådisarna kunde bidra med. Det var inte bara om att chocka, utan om att underhålla.

Sen fanns det mer att göra, mer sätt att vara nyskapande på då ljudfilmen inte varit med i spelet särskilt länge.

Men tillbaka till snyggingarna, många av dem hängde med länge, vissa av dem är fortfarande aktiva (antigen bakom kameran eller framför). Tänkte dra upp dem nu. Några av dem.

Marlon Brando
Marlon Brando

Det sägs att Jackie O (nog fan borde ni veta vem hon var!) hade en liten affär med honom 1964, och inte kan man väl klandra henne. Ska allt se fler av hans filmer, han var en bra skådis. Innan han helt gick ner i.. Grejer.


Clint Eastwood
Clint

Ser ni? Snubben har sett riktigt bra ut en gång i tiden. Ärligt talat tog det någon sekund första gången jag såg bilden att det var han, liksom, dude.

Robert Redford
Rob
Och vem är det han liknar, hmm? Vem? Hm?
Personligen tycker jag det är rätt uppenbart vem det är som liknar honom, men jag låter det vara osagt tills vidare. Men kom igen, det är Robert Redford. Vem har inte sett Mannen som kunde tala med hästar?

Gene Kelly
Gene
Se, han ser snäll ut, utan att se mesig ut. Ganska bra att klara av det ändå, så lätt att lyckas se ut som någon vem som helst kan komma och trampa på. Sen är ju Singin' in the rain en underbar film, hunnit se den några gånger nu.


Vad har alla dessa gemensamt egentligen? Jo, de ser ut som män. Nuförtiden känns det som att alla 'heta' skådisar är.. Liksom.. Omanliga, förutom dem som påminer en om skådisarna från den gamla goda tiden.
Nuförtiden ser de 'heta' skådisarna så.. Omanliga ut, som sagt. De flesta är mer söta, än snygga.

Aja.

Det kommer och går det där trots allt, ena stunden är något snyggt, i andra någonting annat.

/ J

Polka power!

Önskar jag hade haft polkagrisar hemma, som jag hade kunnat krossa och blanda ner i flarn-mixen. Nu blev det istället blåbär som fick åka ner, eller rättare sagt blåbärssylt. Man tar det man har hemma, helt enkelt, och precis fått ett infall att göra kakor som blir klara ungefär samtidigt som lilla mor kommer hem.
Är jag en duktig dotter, eller är jag en grymt duktig och snäll dotter? Tänkte väl det.

Så nu sitter jag här och känner hur flarnlukten (kaklukt låter bättre.. Men det är flarn, inte kakor) sprider sig runt våran lägenhet. Infallet att börja göra lite flarn var för att mamma flera gånger sen jag gjorde dem första sagt hur goda dem var (pensionärspoäng till mor), och idag var första dagen för henne tillbaka på jobbet då hon har varit sjukskriven. Och det är väl en fin gest att göra lite flarn åt henne då, och hoppas att ryggen inte jävlas som den gjort. Fy rygg, fy.

Har ingenting riktigt att blogga om nu, förutom flarnen.

See ya.

/ J

Something gotta give

Varit hemma ett bra tag nu, slutar redan 13.20, och idag blev det ännu tidigare då vi har ett litet grupparbete på engelskan. Måste skriva sammanfattningen sen, påmin mig om jag verkar ha glömt bort det ;)

I alla fall, dagen har varit som vilken dag som helst. Samhällsen kändes riktigt, riktigt bra. Vi skulle ha jobbat med någonting, men det hade jag redan gjort. Och det vi ska göra på måndag, tja, det hann jag göra på lektionen. Det känns riktigt bra att ligga före! Och då har jag ändå hunnit missa en lektion. Bra att ha så i något ämne åtminstone, så man slipper.. Kämpa för mycket, hm? Kanske är det för att vi håller på med internationella relationer och konflikter som gör att jag känner mig lite pepp på det, eller så är det för att det är så tydligt vad man ska ha gjort och när man ska ha gjort det som gör att jag är pepp. Kanske jag ändå är en sån där typ som behöver mycket regler? Troligen inte, men vem vet egentligen?

JO, visste ni att i måndags var vi bara 8 personer på samhällsen? ÅTTA! Vi ska vara TJUGOåtta. Förstår ni hur många det är som saknas? Det är.. Matte är inte min starka sida, men jävlar i min låda!

Sen var det rättskunskap, känner att jag inte riktigt lär mig någonting nytt där. Småsaker, ja, men jag undrar hur det blir sen. Vi har bara genomgångar och sedan får vi gå. Kommer vi inte få göra några uppgifter under lektionstid, eller är Hugosson kanske bara en provlärare? Risken är rätt stor.

Jag har funderat lite, och jag känner att jag borde ha någon roligare design hära. Men jag vetafan hur man gör, och inte har jag photoshop. Någon som kan erbjuda mig lite hjälp?

/ J


Nothing wrong with me

Jag blir så djävulskt less på folk som hela tiden ska hitta på ursäkter! Och det där är såklart hyckleri, då jag själv har lätt för att komma på alla möjliga ursäkter.

Men det är de små sakerna i livet.
s
Nu menar jag ursäkter i livet, varför man inte skulle kunna fungera som en normal, skötsam och trevlig människa. Varför denna plötsliga bloggning om det? Jo, först av allt såg jag på Top Model och fick ett litet spel pga av den där Tiffany, som hela tiden skyller på att hon kommer från ghettot och därför inte skulle veta vad en latte är. Eller vad tonfisk är. MÄNNISKA, SKÄRP DIG! Bara för att man kommer från ghettot behöver man inte vara oallmänbildad, men om detta nu skulle vara fallet förstår jag inte hennes argument att folk inte ska se ner på ghettot för att så många smarta finns där? Nej, snälla, det spelar ingen roll om ghettot har tusentals av smarta typer.. Det kallas ghetto av en anledning och SKA INTE ha en bra status. Ghetton borde inte finnas, därmed basta.

Att se på Top Model och störa sig på ghetto-bruden var dock inte allt, utan nu var det även Marcus Birros krönika som fick mig att först höja på ögonbrynen, och sedan få ett litet anfall.

Mamma och pappa har flyttit isär flera gånger, innan de blev på riktigt för.. Fem år sen blir det nu, om jag inte minns helt fel. För vet ni vad, så jävla hemskt är det inte när ens föräldrar ger upp och inser "okej, vi kan inte få det här att funka". Ens värld rasar inte samman, man kommer inte vara singel hela sitt liv för att man är rädd för att binda sig för att det kan ju sluta illa. Sluta i skilsmässa eller.. Ja, någonting i den stilen.

Men detta håller inte så många med om, tydligen sviker man barnen bara för att man känner att de kanske borde få växa upp i ett hem där föräldrarna älskar varandra. På det sättet. För jag vet att mina föräldrar fortfarande älskar varandra, och det som vänner. Jag vet att de bryr sig om varandra, och jag är helt säker på att de verkligen älskade varandra när de begav sig. Varför? Well, de skaffade mig? Dessutom höll det i 16 år, och trots att ha flyttat isär flertal gånger gav de inte upp förrän efter 16 år. Jag vet inte hur det är för er, men för mig går inte 16 år snabbt förbi. Och att spendera så lång tid tillsammans med någon annan, då måste man antigen älska dem eller bli utsatt för utpressning.

Nej, ingen blev utsatt för utpressning.

Vad vill jag få sagt? Jo, jag blir jävligt irriterad över de som klagar över att de föräldrar har skilt sig och sedan skyller allt som går fel i deras liv på det. TA ER I KRAGEN FÖR FAN! Det är DITT jävla ansvar hur ditt liv går, hur dina relationer slutar/eventuellt håller. För fan, barndomen är viktig, men man tar egna beslut genom hela sitt liv. Samma sak med folk som har vuxit upp i missbrukar familjer och sedan skyller sitt egna missbruk på detta, dra åt helvete. Jag har ingen sympati för er, enda gången den sympatin skulle kunna blomma upp är ifall ni faktiskt tar i kragen och kommer igång med ett riktigt liv.

Om föräldrarna vid en skilsmässa nu skulle vara idioter och baktala den andra föräldern framför barnet och så kan jag förstå hur en skilsmässa blir mer traumatisk, men du har fortfarande ett ansvar när du växer upp.

Det kan komma bra saker från en skilsmässa, mamma och pappa bråkar till exempel aldrig. De gjorde de tiden då de bodde ihop. Jag har dessutom nu fått syskonen jag ville ha under hela min barndom (en gång gick man så långt så att man försöka köpa en storebror för den stora summan av 50 kronor), Naomi, Jacob och nu en till på väg. Dessutom har jag Aster nu i mitt liv, en kvinna som från första dagen ville göra allt för att visa att jag ingick i hennes framtidsvision om hur hon och pappa skulle ha det. Aster är underbar, och jag hoppas hon och pappa håller livet ut. Det gör jag verkligen, och jag hoppas mamma hittar en manlig version av Aster (eller kvinnlig, men jag tvivlar på att mamma har bytt läggning).


Här är krönikan om någon vill läsa den: http://www.expressen.se/kronikorer/marcusbirro/1.1699689/marcus-birro-det-finns-inga-lyckliga-skilsmassor.

/ J

RSS 2.0